Post-polio.nl

Met elkaar voor elkaar

Facebook Like button

JRPassphrase Registration Control

In order to register on this site, you must first submit the passphrase below.

Doe het maar 3 en 3

De Swiss-Trac, het Zwitsers Trekpaard

There are no translations available.

 

Uit:  Stichting Gehandicaptenplatform Overbetuwe

De Swiss-Trac, het  Zwitsers Trekpaard

Tijdens mijn vakantie in de swiss trac bergomgeving van het drielandenpunt van Oostenrijk, Zwitserland en Italïe, midden in de Alpen dus, kwam ik verschillende keren rolstoelers met een los trekmotortje tegen, op weg naar hun (hooggelegen) huis, maar ook midden in steile bergstadjes. Scootmobielen zijn blijkbaar niet geschikt voor berg of heuveltrajecten, ik heb er tijdens twee weken vakantie geen gezien. Terug in Nederland ben ik op zoek gegaan naar de naam, het blijkt dus om een zwitserse leverancier te gaan. Op hun sitewww.swisstrac.ch is er veel (duitstalige én nederlandstalige) informatie te vinden. Ideaal als je met rolstoel toch weer eens verder de bergen in wilt gaan.

De meeste kabineliften zijn prima toegankelijk voor rolstoelers. Maar dit is natuurlijk per gebied na te gaan via een plaatselijke vvv. Misschien zijn ze in bepaalde gebieden ook wel te huur.

Technische feiten De snelheid is maximaal 6 km/uur, rijbereik ca 20 tot 30 km en de accu heeft 8 uur oplaadtijd nodig. Hij heeft een steigingspercentage van 20 % en weegt 65 kilo.

Swiss trac

De firma Pestman uit Groningen wordt als importeur genoemd. 

Nederlands (Nederland)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)