Post-polio.nl

Met elkaar voor elkaar

Facebook Like button

JRPassphrase Registration Control

In order to register on this site, you must first submit the passphrase below.

Doe het maar 3 en 3

WHO schrapt India van 'poliolijst'

There are no translations available.

 

za 25 feb 2012, 13:15

WHO schrapt India van 'poliolijst'

 

NEW DELHI -  India heeft zaterdag weer een mijlpaal bereikt in de strijd tegen polio: de Wereldgezondheidsorganisatie WHO besloot India te schrappen van de lijst met landen waar de ziekte voorkomt.

Daardoor staan nu alleen Pakistan, Nigeria en Afghanistan nog op de lijst, meldde The Times of India.

 

In de afgelopen 12 maanden heeft zich geen enkel geval van polio voorgedaan in India, zei de Indiase minister van Volksgezondheid Ghulam Nabi Azad zaterdag. „We hebben de slag gewonnen, maar de oorlog is nog niet voorbij. Laten we met dezelfde kracht onze inspanningen voortzetten, dan kan India in 2014 poliovrij worden verklaard”.

In 2008 telde India nog 549 gevallen van polio. De afgelopen jaren houdt de overheid twee keer per jaar een prikdag waarop elke keer bijna 170 miljoen kinderen een vaccin oraal krijgen toegediend. Daarnaast zijn er speciale teams die uitrukken zodra iemand symptomen heeft die op polio lijken. „Dat wordt dan gezien als een noodsituatie wat betreft de volksgezondheid”, aldus Azad.

Polio verspreidt zich door slechte hygiënische omstandigheden. Het tast het zenuwcentrum aan en kan binnen enkele uren verlammingen veroorzaken. Kinderen onder de vijf jaar zijn het kwetsbaarst. De afgelopen jaren is er veel vooruitgang geboekt in de strijd tegen de ziekte. In 1988 kwam de ziekte nog in 125 landen voor, nu dus nog maar in drie.

 

Nederlands (Nederland)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)