Post-polio.nl

Met elkaar voor elkaar

Facebook Like button

JRPassphrase Registration Control

In order to register on this site, you must first submit the passphrase below.

Doe het maar 3 en 3

The News

Tijd voor bezinning

There are no translations available.

Ondestaand filmpje heb ik gemaakt om de combinatie, foto en muziek uit te proberen.

Het zijn foto's die ik in mijn omgeving gemaakt heb.

De muziek heb ik eind 2007 "geschreven" en speel ik op een bamboo NAF fluit.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.
  

Verplicht inenten tegen polio of niet?

There are no translations available.

Verplicht inenten tegen polio of niet?

Uit gezondheid.blog.nl

Er is weer eens discussie ontstaan over het inenten van kinderen tegen met name polio, maar ook de bof, mazelen en rode hond. Een arts die op dit onderwerp promoveert, wil dat inenting tegen deze ernstige ziekten verplicht wordt gesteld. Maar kan dat wel?

In Nederland zijn er zo’n 100.000 kinderen niet ingeënt tegen polio, voornamelijk om geloofsredenen. De laatste uitbraak van polio dateert van 1992/1993. Iedereen die toen in aanraking is geweest met het virus is er immuun voor geworden.

Maar sinds die tijd zijn er al weer heel wat kinderen geboren en die lopen met een nieuwe uitbraak - die zo gemiddeld 1 keer in de 20 jaar voorkomt - gevaar. Het probleem zit ‘m er vooral in dat veel van deze kinderen al tegen de 20 lopen; bekend is dat ziekte en sterfte aan polio toeneemt met de leeftijd.

De Goudse arts Paul Mertens vreest vandaag in dagblad Spits dat een nieuwe polio-epidemie daarom zeker zal leiden tot (ongeneeslijke) verlamming en sterfte.

In 2002 werd Nederland nog expliciet door de EU genoemd als één van de gebieden waar een polio-epidemie opnieuw kan uitbreken. 

Maar hoe onvoorstelbaar ik het ook vind dat je je kind niet probeert te beschermen tegen onheil - voor zover je dat kunt en met deze prik kan dat heel simpel - ik vind niet dat je ouders mag verplichten om hun kind in te enten. Dat zou een inbreuk betekenen op hun persoonlijke levenssfeer.

Ouders zullen dus zelf hun verantwoordelijkheid moeten dragen. Dat is misschien zuur voor die kinderen die ziek worden, maar waarschijnlijk zullen ook zij het zien als de wil van God. Ze weten immers niet beter…

Maar een verschrikkelijk moeilijke discussie blijft het.

Polio is tijdbom

There are no translations available.

'Polio is tijdbom'
AMSTERDAM -  „De overheid moet ouders verplichten om hun kinderen te laten inenten tegen polio. We leven in Nederland op een tijdbom met grofweg 100.000 niet-ingeënte kinderen”, zegt gepromoveerd arts Paul Mertens uit Gouda in zijn proefschrift over dit onderwerp.

De laatste uitbraken van polio in Nederland waren in 1978, 1992 en 1993.

Prinses Beatrix Fonds

There are no translations available.

Het Prinses Beatrix Fonds bestrijdt spierziekten en bewegingsstoornissen door het financieren van wetenschappelijk onderzoek en zet zich in om de kwaliteit van leven van patiënten en hun familie te verbeteren.

In juli heeft deze organisatie als thema PostPolio, voor verdere informatie klik hier

Meer informatie over Postpolio klik hier 

Tevens is er een speciale Postpolio ambassadeur: Ria Bloeme

De pagina van met van Ria Bloemen vind je hier

 

 

There are no translations available.

Welkom op de PostPolioSequel site.

In 1956 op tweejarige leeftijd ben ik in het ziekenhuis in Maastricht opgenomen met een polio infectie. Ik zakte door mijn  beentjes, terwijl ik juist had leren lopen, zoals mijn Pa dat vertelt. Na een 3 tal maanden mocht ik weer naar huis. Gelukkig leerde ik in de loop der tijd weer lopen. Veel informatie heb ik van horen zeggen en vragen, want mijn eigen herrinnering  is er niet. In de loop der jaren hebben visualisaties wel beelden opgeleverd uit die periode, die bij navraag bij mijn ouders juist bleken.
Nu ondertussen 53 jaar later heb ik diverse lichamelijke klachten die wijzen in de richting van Post-Polio.
Dit is ook de reden dat ik deze site gestart ben. Vanuit Amerika heb ik enkele boeken laten komen om meer inzicht te krijgen. Ik ben nog geen Nederlandstalige boeken op dit gebied kunnen vinden. Volgens de Amerikaanse boeken zijn er verbanden met  ME chronische vermoeidheid en PPS(post-polio-sequel)
Ook blijkt de medische wereld slecht zeer beperkt op de hoogte te zijn van deze ziekte.
Dit is geen medische website. Wel een site waar betrokkenen, zowel hulpverleners als "slachtoffer", (wie bedenkt hier een juiste naam voor ?), in Duitsland wordt de naam polionaut gebruikt, dmv het uitwisselen van informatie, de omgang met de beperkingen van deze ziekte iets makkelijker gemaakt wordt.
Samen zijn we sterker.    Iedereen die een bijdrage wil leveren of ervaringen uit wil wisselen is van harte welkom.

Ik hoop dat deze site een bijdrage kan leveren om de gevolgen van deze ziekte begrijpelijker en dragelijker te maken.

In Duitsland bestaat het polioforum. Men heeft ook een Nederlanstalig gedeelte. Je kunt hier veel informatie vinden, En gezellig babbelen, via het forum met fijne mensen. link polioforum Duitsland

Groetjes Hub

 

 

Nederlands (Nederland)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)