Post-polio.nl

Met elkaar voor elkaar

Facebook Like button

JRPassphrase Registration Control

In order to register on this site, you must first submit the passphrase below.

Doe het maar 3 en 3

Lotgenoten

Stickman - Flores, Indonesiƫ


Reisblog Indonesië, Flores

Op jonge leeftijd kreeg hij polio. Het koste zijn vader te veel tijd om hem naar het ziekenhuis te dragen. Daardoor kon hij niet op tijd worden behandeld. Zijn linkerbeen is altijd klein gebleven. Anton Buu verplaatst zich met een stok. Zijn enorme doorzettingsvermogen heeft hem gebracht waar hij nu is, reisbegeleider voor Shoestring. Met zijn stok volgt hij iedere groep, dwars door de Sawah's en ook naar de kratermeren op Flores. Hij heeft ontzettend getrainde armen en let er op dat hij niet te veel eet. Hoe zwaarder hoe moeizamer de beweging.
Als reisbegeleider is hij heel sterk. Is enorm goed onderlegd en heeft veel humor. Zijn stopzin is "I must say'. Dat wordt binnenkort misschien wel: 'Laat ik zeggen'. Want Anton Buu is net begonnen aan en studie Nederlands, om zijn reisgenoten nog beter te woord te staan. een diepe buiging voor Anton...

 

Linda on Wheels blog


Mooie blog van  Linda die aan PPS lijdt en mensen probeert te helpen door informatie te verschaffen

link naar lindaonwheels

Lijst met beroemde polio lotgenoten

Op de volgende blog polioconnections.blogspot.com vind jeen overzicht met beroemde polio lotgenoten.

Enkele voor beelden.

Claudius (10 B.C. to 54 A.D.): Keizer van Rome

Ian Dury (1942-2000): Britse pop artiest

Mia Farrow: actrice oa Peyton Place

Hildegard Knef (1925-2002): Duitse actrice ,zangeres, schrijfster

Joni Mitchell: zanger

Neil Young: 1970s and 1980s Canadese rock zanger

Dergin Tokmak

Dergin Tokmak (36), is als zoon van Turkse ouders in Augsburg opgegroeid. Op eenjarige leeftijd kreeg hij kinderverlamming en heeft van af dat moment nog slechts beperkte kontrole over zijn benen. SAinds 2004 reist hij met Cirque du Soleil de wereld rond. Tokmak speelt de rol van de "hinkende engel" en danst een solo op krukken.

Beleef het leven van de "hinkende engel" in multimedia formaat. In Fotos, Videos voorzien van zijn stem vertelt de artiest over zijn dagelijks leven in het circus, wat hij voelt en wat het betekent op het toneel te staan en welke betekenis het woord thuisland betekent voor iemand dei voortdurend op reis is. En natuurlijk laat Tormak zijn beroemde "Dans op krukken" zien.

JavaScript is uitgezet!
Om de content af te beelden, heb je een browser nodig die JavaScript ondersteunt.

Mijn leven met polio Peter EssersDe site "mijnlevenmetpolio.nl" is enkel en alleen maar opgezet om het door Peter Essers uit Maastricht in 2005 geschreven boek "Mijn leven met polio" proberen onder de aandacht te brengen van een groter publiek. 


Peter Essers is een in 1950 geboren jongeman, die in 1952 tijdens de voorlaatste grote polio-epidemie in ons land (1712 gevallen) besmet werd met het poliovirus en derhalve de ziekte poliomyelitis, ook wel gewoon polio of kinderverlamming genoemd, kreeg.

In 1956 vond de laatste grote polio-epidemie in ons land plaats (2206 gevallen), voordat in het jaar 1957 werd begonnen met het vaccineren tegen polio,  eerst met het losse gedode Salkvaccin en in 1962 gevolgd door de combinatiespuit DKTP (difterie, kinkhoest, tetanus, polio).

In dit boek beschrijft Peter hoe hij ondanks deze ziekte toch een zo normaal mogelijke opvoeding genoten heeft en ook een heel mooi en leuk leven gehad heeft gedurende de jaren 1950 tot en met 2004.

De periode dus vanaf de geboorte van de schrijver totdat hij de leeftijd van 54 jaren bereikt had.

De schrijver beschrijft in zijn boek duidelijk dat de jaren van 1950 tot 1974 thuis, samen met zijn vader (die metselaar was) en moeder (een gewone hard werkende huisvrouw) en temidden van zijn 5 gezonde broers en 2 gezonde zussen zéér zeker wel de moeite waard waren om te leven.

De zo normaal mogelijk verlopen kinderjaren op normale scholen (scholen die niet specifiek voor gehandicapten bedoeld waren), alsook de wat moeilijkere jaren tijdens zijn puberteit.

De schrijver neemt u verder ook mee in zijn leven vanaf het jaar 1974, het jaar waarin hij in het huwelijk trad met zijn vrouw Annie Magné tot en met het jaar 2004.

Annie Magné, de vrouw die Peter, ondanks het feit dat hij door deze verlamming zijn beide benen helemaal niet kon gebruiken en hij zich door middel van loopbeugels, elleboogkrukken, rolstoelen en aangepaste auto’s diende te verplaatsen, toch absoluut als man wilde hebben.

Het boek is voorzien van allerlei foto’s, zowel in zwart-wit als in kleuren, passend bij het hele verhaal en bestaat uit 128 pagina's.

Omdat de schrijver destijds geen uitgeverij voor zijn boek kon vinden (hij was immers geen bekende Nederlander!) werd het boek geheel door de eigen uitgeverij/drukkerij 't Esserke van de schrijver  (www.esserke.nl) geprint, geperforeerd en samengebonden door middel van Twinlock Acco Fasteners.

Omdat de verkoop van dit boek via deze website niet wilde lukken, (zeker als gevolg van de kredietcrisis!) en Peter dit boek toch gaarne onder de aandacht van een groter publiek wil brengen, heeft hij nu besloten het gehele boek op deze website te plaatsen. Kijk hiervoor bij Afbeeldingengalerij - Mijn leven met polio. Mocht er alsnog iemand dit boek willen kopen, dan kan dit natuurlijk ook. De prijs voor dit mooie boek is sléchts € 9,95 (excl. verzendkosten ad € 1,76 per boek).

De betaling van de bestelde boeken dient dan vooraf te geschieden door overmaking van het verschuldigde bedrag van € 11,71 (incl. verzendkosten) per exemplaar op bankrekeningnummer 43.00.06.411 t.n.v. P.C.S. Essers te Maastricht onder vermelding van "Mijn leven met polio" en natuurlijk met achterlating van uw naam en adres.

Peter zorgt er dan zelf voor dat het (de) door u bestelde en betaalde boek(en) zo vlug mogelijk naar u verzonden zal (zullen) worden.


Peter Essers, 28 juli 2009.

Nederlands (Nederland)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)