Post-polio.nl

Met elkaar voor elkaar

Facebook Like button

JRPassphrase Registration Control

In order to register on this site, you must first submit the passphrase below.

Doe het maar 3 en 3

Dagboek

bedankt voor alle reaktie

Iedereen bedankt voor alle opbeurende,lieve, en ondersteunende reakties. Het gaat met mij al weer wat beter. Ik loop met krukken een stukje verder. De knie kan ik al weer met moeite 80 graden buigen. Alles stapje voor stapje want het kost veel energie. Mogelijk dinsdag naar de MUnt of naar huis met extra zorg Even afwachten en nog goed oefenen. Groetjes Hubbie

En dan weer thuis.

Je bent blij weer thuis te zijn. Maar het valt ook wel even tegen.

Nu merk je hoe goed je verzorgd werd bij de Nieuwe Munt.

Nogmaals bedankt voor de goede zorgen dames en heren.

Voor het vertrek heb ik nog een evaluatiegesprek gehad met een leidinggevende.
Dit is zeer zinvol. Uiteraard gaan er overal dingen mis. Maar dat is niet erg als er wat gedaan wordt om het te verbeteren.

De traplift blijkt iets minder handig als je je been niet genoeg kunt buigen.

Daar hadden we even niet aan gedacht.

Ook de stoel in de douche is niet bruikbaar, omdat de doucheruimte te klein is.

Ook daar hadden we niet aan gedacht.

Verder hobbelen we wat rond. Maaltijden komen uit de diepvries.

Ik ben ondertussen 5 kilo afgevallen. Zal wel komen door het veel "sporten"  .

 

voorlaatste dag

De rest van de nieten is er gisteren uitgehaald. Vannacht toch weer zoveel pijn dat een extra pijnstiller toch zinvol was.

Gisterenavond picknick in mijn eentje op de kamer.

terrasfrance

De oproepinstallatie is gisteren vervangen. Gevolg: 10 tallen keren.....  klop.. klop... Heb geej gebeld ????.     Nee hoor ik ben nergens aan geweest. :)     Het werkte dus niet al te best.

Toen om 2.00 uur geen klop klop maar tatuuuuuuu, tatuuuuuu, tatuuuuu,    blauw, blauw, blauw.

De brandweer voor de deur , brand alarm in de parkeer garage:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aftellen

Het aftellen van de dagen is begonnen.

Gisteren was een prachtige verjaardag veel bezoek en belangstelling, via telefoon, sms, en internet.

Een mooie verjaardag. Ik heb heb ook enkele malen het terasje bezocht.

Iedereen bedankt voor alle goede wensen.

De eerste serie nietjes zijn uit de knie gehaald. Een beetje pijnlijk maar het valt reuze mee.

De tweede serie volgt morgen. Door het in twee stappen te doen verkleint men het risico op problemen.

Hiervoor gebruikt men dit tangetje.

gravis

De oefeningen gaan goed de pijn wordt lngzaam minder.

Vandaag heb ik voor de fysio een tekening gemaakt.

fysio

Als roadrunner loop ik nog niet maar de rolstoel heb ik ook niet meer de hele tijd nodig

In de kast

De laatste dagen stevig geoefend met lopen met 1 kruk. Dit gaat goed. Het lopen zonder kruk gaat nog niet zo goed aangezien ik dan controle wil blijven houden over mijn spieren. Ja en die vertrouw ik niet helemaal omdat ze zonder waarschuwing op eens weigeren. Ja en dan zak je door je knie. Dat willen we zeker niet dus nog maar even heel voorzichtig. De afgelopen nacht heb ik voor het eerst geslapen met maar een extra onderbreking voor een een extra pijnstiller. Het zou ook langzamerhand tijd worden. Als alles voorspoedig blijft gaan, mag ik volgende week vrijdag naar huis. Tijdens mijn verjaardag 3 juli verblijf ik nog in de Munt. Dat feestje komt later wel. De nietjes die in mijn knie zitten mogen na overleg met de ortho-consulente in de Nieuwe Munt verwijderd worden. Dat spaart weer een reisje naar het ziekenhuis. Vanavond op verzoek van zuster N met zuster B samen in de kast geweest. """""" spannend hé """""". Het was dus een inloop/inrij kast anders kon ik er met de rolstoel niet in. We hebben spulletjes gezocht, maar ja die waren er niet. Meer mag ik niet zeggen. Maar het was wel gezellig.

De kikker en de put.

hubfrog2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Enkele maanden geleden stuurde een hele goede vriendin mij een plaatje uit het boekje The Frog and the Well. Dit boekje komt uit Australië en is in het engels geschreven. De tekening zijn super eenvoudig en leuk. Ze hebben een ontwapenende uitstraling. Je krijgt er vanzelf goede zin van. Bij deze tekening staan inspirerende teksten. Natuurlijk werd ik hierdoor aangetrokken. Ik kocht een digitale versie van het boekje. wil je er ook een klik hier: Koop Frog and the well  Van enkele tekeningetjes maakte ik een nieuwe schetsje en een vertaling. Erg leuk om te doen. Door een heftige slijmbeursonsteking ging het ideetje weer even gedwongen de ijskast in. Nu, tijdens de revalidatie dacht ik: "hey nu kun je het weer oppakken." En zo gedacht, zo gedaan. Wat blaadjes A4 gevraagd en begonnen te schetsen en schrijven. Het hele prikbord op mijn kamer vol gehangen. Heel ontspannend en opbeurend. Een van de plaatjes heb ik als profiel plaatje bij facebook gebruikt. Hierop kreeg ik positief commentaar van de uitgever van het boek erg leuk. We gaan er mee door.

Vooruitgang

De nachten gaan stap voor stap beter. Jammer genoeg slaap ik niet aan een stuk door maar toch bijna. Met een beetje hulp van wat coolpacks en een zetje uit een eigen doosje lukt het nu aardig. Vanmorgen heb ik voor het eerst met een kruk gelopen. Een kruk met een kruk en niet meer twee krukken met een kruk er tussen in. Buiging is 90 graden. Gefietst heb ik ook. In begin was het te pijnlijk en ben ik gestopt. NA enkele aanpassingen lukte het toch. Weer een stap verder. De rolstoel is door de ergo weer een beetje bijgesteld. De pijn is nu minimaal bij het zitten in de rolstoel. De elleboog begint weer pijn te doen. Het lijkt er op dat de buitenste opening er nog is maar dat de opening in de slijmbeurs zelf weer dicht is. Jammer daar wordt morgen weer naar gekeken. Ik voel me ook weer wat beter. Veel slaap kan ik nog wel gebruiken

pijn

Verzorging bij Solidus is prima. Qua beslasting van de knie en buigbaarheid is er vooruit gang. Qua pijn niet. Het heeft natuurlijk ook tijd nodig om een volledig gekeneusd been te laten genenezen. Het is wel leuk om na er 25 jaar te hebben gewerkt en 1,5 te hebben gewoond weer in Tegelen te verblijven, en nog wel op Heren van Tegelen 12a in Tegelen. Sorry dat ik niet zo vaak puf heb om te schrijven. Pijn kost veel energie. En er is een behoorlijk aanslag gepleegd op mijn energie reserve en die was al zeer beperkt. Dus de romantische verhalen en de intriges tussen de dokter en de verpleegstertjes blijven nog even in mijn eigen hoofd. Er wordt wel gebroed op een leuk verhaal.

2e dag revalidatie

Het went al op mijn nieuwe adres. Iedereen doet heel erg zijn best. Ik zal in dit en komende bijdragen geen echte namen gebruiken om de privacy te waarborgen. Ook zal ik niet alle situatie werkelijk beschrijven maar een beetje gecamoufleerd. Het moeten natuurlijk wel leuke stukjes worden want er kijken steeds meer mensen op mijn vingers. Ik heb een vaste begeleidster toegewezen gekregen zuster Mies. Het is natuurlijk de vraag f je ze met zuster verpleegster of bij de voornaam moet aanspreken. Daar komen we wel achter. Gisteren is ook onze gezellige jonge dokter op bezoek geweest. Een open oor, jong en deskundig. Denk ik. Wie ben ik, geen dokter dus. Afgelopen nacht waren er wat logistieke problemen met de medicijnen. Niet zo'n prettige nacht dus. Om 5.20 u kwam de zon op. Op 21 juni en met de samenstand van diverse planeten. Een hele speciale dag dus. Ik heb mijzelf heel veel positieve energie naar het been laten sturen. Dit scheelde al direct een hoop pijn. De zon zag ik niet rechtstreeks maar schijnend op de schoorsteentjes van de overkant. Prachtig mooi. Dus toch weer een positieve draai aan de nacht door een prachtige meditatie bij het ontwaken.

In de Nieuwe Munt

Gisteren ben ik verhuisd van het Ziekenhuis naar de Nieuwe Munt. Een verpleeghuis met revalidatie mogelijkheden. Ik heb een eigen kamer, met douche, toillet, wastafel, TV, en wifi internet en een seniorenbed natuurlijk. In het begin was het nogal chaotisch. Het was allemaal niet duidelijk hoe en wat. Ik snapte er natuurlijk ook maar de helft van omdat mofine en narcose nog steeds hun invloed hebben. Het eten is oke. Wel even schrikken zo'n zaal met een 40 tal mensen aan tafels. Ik ben maar een einzelganger. Ik heb de eerste nacht goed geslapen. Twee keer waker geworden door pijn, maar ik sliep redelijk snel weer in. Het best wennen om je met een aantal zaken te laten helpen en afhankelijk te zijn. Maar dat komt wel goed. Adres: Gebouw Solidus Kamer 3.2 Heren van Tegelen 12A, 5931ME Tegelen Er zijn geen bezoektijden. Je kunt komen als je zin hebt.

toch weer te fanatiek geweest

Het lijkt er op.dat gisteren 4 keer naar de wc lopen met looprekje toch tete veel was. Vandaag dus weer flink de rem er op Drukverband is er af. Ze hebben nu een kous om het been gedaan. Geoefened in het lopen met krukken.

de eerste stappen

Vanmorgen de eerste stappen gemaakt achter een koppel. Ging goed bijna geen pijn. Infuus met morfine verwijdert. Zuurstofgebrek in bloed blijft te laag. Dus zuurstofpomp blijft voorlopig nog.

opgenomen

In VieCuri afdeling k3 kamer 320. Knie is ingepakt en wordt gekoeld. Dit is een piloot tegen pijn en voor sneller herstel. Om 10 uur gaat het gebeuren. Ik ben er klaar voor.

Wondzorg

De wondzorg komt 3 maal per dag. Gelukkig kon dit eenvoudig en snel geregeld worden.

In het begin was het klungelen. Nu gebruikt men een spuitje en gaat het goed. De pijn wordt minder.

De beweegbaarheid van de arm wordt ook groter. Niet prettig om zo afhankelijk te zijn.

Wel prachtig dat het kan. Dit is zelf niet te doen.

Het gaat dus weer de goede kant uit.

 

De Operatie komt dichterbij

Deze week is de definitieve datum bekend geworden. 13 juni om plusminus 10.00 uur zal door een  opreatie een knieprothese in mijn rechterbeen geplaats worden.

Dinsdagmiddag hebben we in het ziekenhuis uitleg gekregen over de gang van zaken. Ook hebben we geoefend in het lopen met krukken.

Alles was zeer goed verzorgd. Ik kreeg te horen dat ik in een pilot ga meedraaien met een speciale koeling na de operatie.

Deze methode is experimenteel en heeft als voordelen: minder pijn, snellere genezing etc.

Mijn slijmbeursontsteking aan de rechterelleboog is behoorlijk groot en pijnlijk geworden.

Ik gevraagd of er nog een mogelijkeheid was er vocht uit te halen om de druk te verminderen. Dit zou nagevraagd worden.

Slijmbeursontsteking

Vanmiddag werd in een keer mijn hele rechterarm nat. Ja hoor de ontsteking was doorgebroken.

Na een bezeok bij de huisarts en telefonisch overleg met de  orthopedisch chrirurg moest er nat verband om.

De bedoeling is de wond zo lang mogelijk open te houden zodat zoveel mogelijk vuil er uit kan.

Mooi is dat nu kan  ik dus bij helemaal niets meer met dat armpje. 

Volgens de chirurg kan de OP van de knie wel door gaan, maar hij wil de arm maandag wel even zien.

Slijmbeursontsteking 2

Zelf verband verschonen lukt dus niet. Dus heb ik Proteion maar gebeld voor wondzorg hulp.

Deze zal vandaag geregeld worden.

Hulpmiddelen

Het is zover de eerste stappen zijn gemaakt om energie te gaan besparen.

Door het sparen van energie zou het mogelijk moeten zijn om weer meer leuke dingen te doen.

Wat is er bereikt:

  1. Een rolstoel is toegekend om het mogelijk te maken bij uitstapjes met de auto mij iets verder voort te bewegen als de de 5 minuten te voet. De rolstoel is demontabel waardoor ook in mijn koekjestrommel een Fiat Panda vervoer mogelijk is.
  2. Een scootmobiel is geleverd. Hierdoor kan ik kleine afstanden afleggen en tot aan de deur van de bestemming komen. Ik heb al een ritje gemaakt om te kijken hoe het park er nu uitziet. Drie jaar geleden liep ik nog wekelijks een rondje door het park, 3 kwartier, nu kan ik het met de scoot doen.
  3. Een traplift is geplaats, hierdoor hoef ik niet meer de trap op te kruipen. Dit werd steeds moeilijker en pijnlijker. Ook kost dit zeer veel energie. 
  4. De aanpassing van de douche en wc evenals de aanpassing van de tuin zodat het inrijden in de schuur goed kan, moet nog geeuren.
  5. Een invalide parkeerkaart waarmee de af te leggen afstanden bij bv ziekenhuisbezoek stukken korter worden.
  6. Een invalide parkeerplaatsbord voor de deur. Hierdoor is het niet meer nodig om de auto een straat verder te parkeren als het druk is in de straat.

Mooi dat dit allemaal mogelijk is. Ik hoop dat ik binnenkort enkele fotoreportages op de site kan zetten van mijn tochtjes in de  scoot.

Geen revalidatie

Dat was toch wel even een teleurstelling. Wacht je anderhalf jaar om in aanmerking te komen voor een revlidatie traject in Hoensbroek, krijg je te horen dat het niet zinvol is.

De mogelijkheden tot verbetering zijn niet aanwezig en daarvoor ga een revalidatie traject doen. Jammer maar natuurlijk wel duidelijk.

Dus nu geen ijdele dromen meer, maar voetjes op de grond en uitzoeken wat wel mogelijk is.

Ik heb maandag de eerste lessen in het gebruik van een scootmobiel gehad. Een van de eerste stappen.

 

Rolstoeldansen

Hoi Afgelopen zaterdag hebben we met Hakuna Matata onze band een optreden verzorgd bij het rolstoeldansen in Meerlo. Het was erg leuk.

We hebben ook een mini workshop Afrikaans rolstoeldansen gegeven. Ook zeer speciaal. Deze belevenis had voor mij toch wel een speciaal tintje aangezien ik door

mijn eigen beperkingen sinds kort ook een rolstoel in de gang heb staan. Je gaat over alles nog eens een keer goed nadenken.

JavaScript is uitgezet!
Om de content af te beelden, heb je een browser nodig die JavaScript ondersteunt.

Blierock

Vandaag voor het eerst sinds 2 jaar weer eens het lef gehad om naar een echte externe activiteit te gaan waar je moet staan moeilijk naar het toilet kunt en veel mensen komen.

Een overwinning, en het was best  leuk. Wel natuurljk dood moe en behoorlijk pijn in die benen

Stapjes maar ze zijn klein

Gisterenmorgen heb ik een gesprek gehad met de huisarts. Op advies van het RCG moest ik hem vragen een verwijsbrief te schrijven voor een secondopinion bij een neuroloog van een academisch ziekenhuis. Met heel wat heen en weer gepraat kreeg ik een verwijsbrief mee. Met wel de volgende opmerking, ik maf hem niet schrijven maar ik wil mijn goede wil tonen. Volgens mijn huisarts wilde men alleen verwijzingen accepteren van specialisten. Aangezien ik er natuurlijk niet gerust op was, heb thuis op de website van de Radboud kliniek het een en ander bekeken en mijn huisarts heeft gelijk.
Vanmorgen dus maar weer naar het RCG gebeld. Willen jullie svp de psychiater een brief laten schrijfen. Tot mijn geruststelling zou hiervoor gezorgd worden. Weer enkele dagen wachten dus en allert blijven op de voortgang.

Een begrijpend specialist !!!

Vandaag mocht ik eindelijk, na anderhalf jaar, een specialist ontmoeten die iets leek te begrijpen van hetgeen ik onderga. Een dame die vragen stelde die er blijk van gaven dat zij wist waarover ze sprak. dit gaf mij een heel goed gevoel. Het is een verademing te ervaren dat iemand echt naar je luistert zonder vooroordeel.Deze dag maakte ik ook een grote stap in het accepteren van deze ziekte door mij rond te laten rijden in een rolstoel. Door de autorit naar Maastricht was ik zo vermoeid, dat mijn spieren trilden en mijn vriendin mij kon overhalen om mij rond te laten rijden. Een grote stap die ik niet makkelijk nam.

Onderzoek AZM

Vandaag ben ik weer naar Maastricht geweest voor een onderzoek. De elektrische geleiding van de zenuwen werd gemeten. ER waren momenten dat dit redelijk pijnlijk was. Maar die momenten duurden niet al te lang. Voor het tweede onderzoek werden er enkele collega doktorn bijgehaald. Er werd een naald in de spier gestoken deze was met een draad verbonden. Nu was het mogelijk om elektrische spanningen in de spier te meten. Ik moest de te onderzoeken spier onder spanning zetten, dit was wel enigszins pijnlijk. Bij dit onderzoek heb ze iets gevonden, wat dat moet ik afwachten tot het gesprek met de neuroloog binnenkort.
Voor het onderzoek werd mij vertelt dat dit onderzoek ongeacht het resultaat geen uitsluitsel kon geven over het wl of niet aanwezig zijn van post-polio.

Even tijd voor bezinning

Ondestaand filmpje heb ik gemaakt om de combinatie, foto en muziek uit te proberen.

Het zijn foto's die zelf in mijn omgeving gemaakt heb.

De muziek heb ik eind 2007 "geschreven" en speel ik op een bamboo NAF fluit.

JavaScript is uitgezet!
Om de content af te beelden, heb je een browser nodig die JavaScript ondersteunt.
  

VSN

VSN is de Vereniging Spierziekten Ndeder land.

Vandaag heb ik een heel positief gesprek gehad met de ambassadrise Ria Bloemen voor Post-Polio van deze vereniging.
Het blijkt dat deze vereniging een 800-tal leden kent die Post-Polio gerelateerd zijn. Dit zou je niet zeggen als je de items op het forum(myocafe) ziet. Ik vond dat hier zeer weinig activiteten plaats vonden.
Je kunt echter als je geen lid bent een groot aantal activiteiten niet zien.
Dit is voor mij aanleiding om vandaag een aanvraag voor lidmaatschap in te dienen.
Ik ben benieuwd want een groot aantal activiteiten zijn in eerste instantie niet op de website van de VSN te zien.

Gisteren heb ik een mail uitwisseling afgerond met Joan L. Headley, Executive Director van Post-Polio Health International.
Zij heeft toestemming gegeven om een vertaling van een artikel over de achtergrond van Post Polio, te vertalen en te publiceren op deze website. Ik vind dit een duidelijk artikel met goede plaatjes.

Groetjes Hub 

De bevestiging

Ik ben gisteren naar Maastricht geweest voor een consult bij de neuroloog die ook post polio specialiste is.

Zij was heel gedecideerd en duidelijk.

Diagnose is definitief post-poli-syndroom verder onderzoeken niet nodig en ook niet zinvol.

Doorverwijzing naar revalidatie arts in Maastricht die ook van wante weet. Revalidatie gaat in Venlo plaats vinden.

Revalidatie plan opstellen samen met hem hierdoor zou een verbetering van levenskwaliteit qua pijn en vermoeidheid mogelijk moeten zijn  door

Een beter balans te vinden in rust en inspanning die positieve energie oplevert.

De neurologe schrijft ook een brief voor huisarts en arbo arts.

Het was een kordate dame die vertrouwen wekt.

Hart en longen  hebben geen relatie tot post-polio zijn echter een extra handicap.

Hart echo heeft deze week geen afwijkingen opgeleverd. Ik krijg nu binnenkort een hart catheterisatie, ze gaan met een buisje via een ader naar binnen en gaan dan in de

Aders van het hart zelf kijken. Dus weer even af wachten wat dat gaat opleveren.

 

Ik roep dus niet hiep hoera eindelijk weet ik wat ik heb, want het is natuurlijk niet prettig om deze diagnose te krijgen.

Maar er zijn veel ergere dingen op de wereld en ik word geholpen om er zo veel mogelijk van te maken.

 

Groetjes Hub

Hulpmiddelen

Blijkbaar heb ik het geluk dat bij het CIZ ook zeer begrijpende mensen werken, mijn aanvraag voor hulpmiddelen zijn allen goedgekeurd. Hiep hiep hoera

Lichtpuntjes

Langzaam begin ik weer wat meer lichtpuntjes te zien. Niet dat het lichamelijk beter gaat, nee eerder slechter. Maar zo'n beslissing van het CIZ geeft je toch een steuntje in de rug. Ook het dagelijks "mediterend" bezig zijn met de DAF trommel geeft een goed gevoel. En wat ook erg goed voelde was het samen met een vriendin uit Duitsland via ineternet muziek maken, dat is echt kicken. Hieronder kun je horen en zien wat het geworden is.

JavaScript is uitgezet!
Om de content af te beelden, heb je een browser nodig die JavaScript ondersteunt.
 

Ja en natuurlijk het zonnetje dat buiten schijnt geeft ook weer extra kleur.

Brace

Gisteren heb ik een soort brace gekregen. Deze moet de patella(knieschijf) wat meer op zijn plaats houden zodat die minder schuurt. Ik ben benieuwd of dit gaat werken. Volgens de orthopedische deskundige was er meer aan de hand, maar kon zij hier nu niets voor voorschrijven aangezien dit niet aangegeven was door de ortopedisch chirurg. Maar even afwachten tot ik weer terecht kan bij de revalidatie arts. Het is moeilijk om alle artsen op een lijn te krijgen zodat ze samenwerken.  Hier moet een oplossing voor gevonden worden.

In je eigen huis de weg kwijt

Vannacht werd ik paniek wakker. Ik kon in mijn eigen huis de weg niet meer vinden. Dit was een heel akelige gewaar wording. Ik was super verdrietig en huilde tegen de schouder van mijn  moeder. Langzaam kwam het besef hoe het huis in elkaar zat. Dit was echter zeer onlogisch alleen een lange gang met in deze gang de deuren van de kamers. Ik zal het maar eens rustig laten bezinking en wie weet komt de uitleg nog.

rss feedLet Me Feed You..
Nederlands (Nederland)Deutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)